Simpozion european pe domeniul transferului de căldură folosind noi fluide de transfer termic

Simpozion european pe domeniul transferului de căldură folosind noi fluide de transfer termic, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.
Mâine, 9 septembrie 2021, de la ora 10:00, va debuta Simpozionul Internațional “3rd European Symposium on Nanofluids «ESNf»”, care se va desfășura în model on-line până pe 10 septembrie. Organizator principal este Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași…


La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este programat un valoros simpozion internațional. Acesta este intitulat „3rd European Symposium on Nanofluids «ESNf»” și se va desfășura în model on-line până pe 10 septembrie 2021. Acesta are în domeniu transferul de căldură folosind noi fluide de transfer termic

Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași programează un valoros simpozion internațional.« Acesta este intitulat „3rd European Symposium on Nanofluids «ESNf»” și se va desfășura în model on-line de mâine, 9 septembrie, până pe 10 septembrie 2021. Acesta are în domeniu transferul de căldură folosind noi fluide de transfer termic. Comitetul de organizare a evenimentului este parte din TUIAȘI, fiind coordonat de prof. univ. dr. habil. Alina Adriana Minea, secondată de asistent univ.dr. Andrei Ionuț Donțu (Facultatea de Mecanică) și asistent univ.dr. Elena Ionela Cherecheș (Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor).

Simpozionul acoperă domeniul transferului de căldură folosind noi fluide
Simpozionul, care acoperă domeniul transferului de căldură folosind noi fluide de transfer termic, și anume nanofluidele, se va desfășura la Iași în cadrul proiectului „European COST CIG Nanoconvex” la care TUIAȘI este partener. „ESNf” a debutat în 2017 la Lisabona – Portugalia, a doua ediție fiind în 2019, organizată în Spania. A treia ediție va debuta cu o ceremonie de deschidere la care vor fi prezenți atât rectorul Universității Tehnice din Iași, prof.univ.dr.ing. Dan Cașcaval, cât și directorul proiectului Nanoconvex, universitarul Matthias H. Buschmann, de la ILK Dresden, Germania.

BOMBĂ! Stelian Ogică, la Poliție! Tentativă de omor: ‘Au intrat cu…’
BOMBĂ! Stelian Ogică, la Poliție! Tentativă de omor: ‘Au intrat cu…’
ARAFAT BAGĂ ROMÂNII ÎN CASE! Revine cel mai mare coșmar
ARAFAT BAGĂ ROMÂNII ÎN CASE! Revine cel mai mare coșmar
Momentul teribil în care angajatul unei spălătorii este spulberat intenționat cu mașina, în parcarea unui mall din București
Momentul teribil în care angajatul unei spălătorii este spulberat intenționat cu mașina, în parcarea unui…
Fiica cea mică a lui Adrian Minune, gest neașteptat la doar 18 ani. Ce a făcut tânăra și cum a reacționat manelistul
Fiica cea mică a lui Adrian Minune, gest neașteptat la doar 18 ani. Ce a…

În cadrul simpozionului vor fi prezentate două lucrări invitate, prof. Marc J. Assael (Aristotle University, Thessaloniki, Grecia) și prof. Leonor Hernandez (Universitat Jaume I Castellón, Spania), și 55 de lucrări trimise pentru cele 3 secțiuni ale evenimentului. În cadrul simpozionului va fi oferit și un premiu în valoare de 600 de euro pentru cea mai bună lucrare elaborată de un tânăr cercetător.

Îmbunătățirea transferului de căldură în nanofluid, o nouă zonă de cercetare
În contextul simpozionului de la TUIAȘI, este de reliefat că nanofluidul constă într-un fluid de bază cu dimensiuni nanometrice. Particulele de dimensiuni nano (1-100 nm) sunt dispersate în fluidul de bază. În aplicarea îmbunătățirii transferului de căldură în nanofluid sunt utilizate nano particule de metal sau oxid de metal. După cum știm, metalul și oxidul metalic cresc conducția și convecția.

În ultimele decenii, avansarea rapidă a nanotehnologiei a dus la apariția unei noi generații de lichide de răcire, numite nanofluide. Acestea au o suprafață eficientă mai mare și, prin urmare, o suprafață eficientă de transfer de căldură mai mare între particule și fluide. Nanotehnologia este utilizată sau luată în considerare, având aplicații axate pe oferirea unor surse de energie și ocupări mai productive. Conductivitatea termică a nanofluidelor este o caracteristică atrăgătoare pentru multe aplicații. Poate fi definită ca fiind capacitatea unui material de a conduce sau a transfera căldură. Numeroase cercetări au fost finalizate pe acest subiect.

Source: www.bzi.ro